17:00

Referat

Crusaders Herr vinner tuff borta match

Det var ett nederlagstippat Crusaders som åkte till Tyresö för toppmöte i Superserien. Mycket stod på spel i en ev framtida kamp om hemmaplansfördelar i slutspelet.

Det var Crusaders som tidigt i matchen tog kommandot och hade sitt anfall inne större delen av första halvlek, utan att få utdelning för det.

Efter att bollen bytt ägare från resp lagen, först en interception från Crusaders för att sedan på nästa spel en fumble från Tyresö. Fick till slut Crusaders utdelning med ett 32 yards fieldgoal av Albin Forsman och gav Crusaders 0-3 ledning.
Tyresö kunde ta ledningen genom ett fint pass från Jared Heywood till Carlstad bekante Kevin Börzei i början på andra kvarten, ställningen 7-3. En ledning som skulle svänga ett antal gånger under matchen.

Crusaders kan svara upp med en pass touchdown från Slade Jarman till Willem Vancompernolle, Albin säker på XP och ny ledning till Crusaders 7-10.

På halvlekens sista spel har Crusaders jobbat sig ner till Tyresö’s 1 yards linje. Man väljer att försöka sig på ett fieldgoal som tar i stolpen och 7-10 blir halvtidsresultatet.

Carlstad kastade 3 interceptions i första halvlek och trots ett övertag lyckades man inte förvalta det fullt ut. Tyresö lyckades i sin tur med 2 interceptions och en fumble.

Andra halvlek börjar Tyresö med bollen och återigen så hittar Heywood till Kevin Börzei för en ny touchdown och ny ledning till hemmalaget med 14-10.

Carlstad kunde svara igen, denna gång med ett långt springspel av Young Kennedy som gav ledningen tillbaka till Crusaders, 14-17.

Innan tredje kvarten var över kunde Tyresö, återigen via luften ta ledningen på nytt. Denna gång till Edvin Taborda och matchen hade vänt igen, 21-17.

Carlstad får återigen bra field position efter en mycket fin punt retur av Elias Rosenkvist som tar bollen hela vägen ner till Tyresö’s 19:e yardlinje. Därifrån trycker sig Carlstad ned och driven avslutas av Young Kennedy som gör sin andra touchdown. XP sitter av Albin igen och ledning med 21-24 med lite drygt 7 min kvar av matchen.

Jared Haywood som landat illa på sin höft och linkat av driven innan, kommer inte ut till spel och istället är det juniorlandslagets quarterback, Hektor Hyden som kommer in. Han lyckas få till fyra nya innan han hittar Carlstad Crusaders försvarsgigant Mattias Eriksson i mitten som tar en interception. Carlstad kan springa ut klockan och tar därmed en kanske inte så snygg vinst, men väldigt viktig för framtida tabellplacering.

Carlstads offense har en del att jobba på efter denna match där man totalt har 4 interceptions och många tappade bollar, samtidigt som man möter ett väldigt tight och bra försvar från Tyresö.

Försvaret i Carlstad spelar på en väldigt hög nivå och får ner tempot på Tyresö’s talangfulla anfall och skapar totalt 4 turnovers (3 interceptions och en fumble)

Carlstad’s special teams sätter laget i bra lägen på planen, med bra sparkar, bra tacklingar och mycket fina returer.

Näst match för Carlstad är välgörenhetsmatchen lördag 27 april hemma på Sola Arena mot Oslo Vikings kl 17:00