Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Stockholm Mean Machines 3 3 0 0 6
2 Carlstad Crusaders 3 3 0 0 6
3 Tyresö Royal Crowns AFF 2 1 0 1 2
4 AIK 2 1 0 1 2
5 Örebro Black Knights 3 1 0 2 2
6 Limhamn Griffins 3 1 0 2 2
7 Kristianstad Predators AFC 3 1 0 2 2
8 Oslo Vikings 3 0 0 3 0

Match

Carlstad Crusaders

41 - 6
Sola Arena
27 april 2024
17:00

Oslo Vikings

Referat

Ett effektivt anfall visade vägen för Crusaders Herr

Det var bra förutsättningar för fotboll när Crusaders (2-0) tog emot gästernas och nykomlingarna i Superserien, Oslo Vikings (0-2).

Solen lös över Sola Arena och nästan 800 åskådare hejade på i det som var Crusaders Välgörenhetsmatch som arrangerades tillsammans med ”Krama Era Barn”.

Efter att förra helgen haft svårt att få rytm i anfallet, skulle denna dag vara det motsatta. Crusaders började med bollen och kunde mata sig ner och avsluta med ett 36 yards pass från Slade Jarman till Will Vancompernolle för dagens första pass TD. XP satt och ledning med 7-0. En ledning Crusaders inte skulle släppa.

Oslo Vikings kom utan sin ordinarie quarterback och i stället spelade Headcoach Derek Mann på den positionen. Samt att deras stora all-round stjärna William Sewell Jr saknades.

Oslo spelade smart och balanserat med framför allt korts springspel i mitten och varierat kortpassningspel. Men utan att riktigt ha spets som kunde hota djupt kom Oslo inte inpå för att kunna utmana om poäng på allvar i början på matchen.
Oslo stängde ner Carlstad springspel på ett effektivt sätt och superseriens rushing leader, Young Kennedy, fick inte de ytor att springa på som i tidigare matcher. I stället var det just i luften som man kunde ta sig fram.

Innan första halvlek var över hade Crusaders gjort ytterligare två passnings touchdowns från Slade Jarman, till Willem Vancompernolle och Albin Forsman.

Oslo kom ner till Carlstad målområde precis innan halvlek, men ett sista pass försök innan tiden rann ut slutade i interception från duktige Abbe Souma i hemma försvaret.

Oslo började med bollen i andra halvlek men gick direkt 3 och ut. Crusaders kunde på 8 spel ta sig ner 56 yards och avsluta med ytterligare ett touchdown pass, och det 3:e för dagen till Willem Vancompernolle, 28-0.

Efterföljande drive fick Carlstad stopp tidigt på Oslos anfall, men en olycklig bedömning på en punt retur gjorde att bollen studsade tillbaka till Oslo. Med bra fieldposition kunde Oslo tugga sig ner och avsluta med ett fint pass från Derek Mann till Harlad Bjerke för en 12 yards touchdown. XP blockerades av Isak Berg.

Crusaders svarade blixtsnabbt med ett pass över hela banan från Slade till Albin Forsman som enkelt kunde sprinta ner för en 90 yards Touchdown.

Innan matchen var över han även Kristian Natunen fånga en 25 yards touchdown. Denna gång missades XP och 41-6 som också blev slutställningen.

Carlstads offense producerade och gjorde touchdowns på alla sina bollbesittningar. Totalt 484 yards, 423 i luften och 52 på marken. Oslo fick ihop 223 yards totalt (153 i luften och 70 på marken)

Slade Jarman hade 24/31 för 423 yards och hela 6 touchdown passningar

Välgörenhetseventet med både Dammatchen och Herrmatchen, där privatpersoner och företag tillsammans gick in med 80 kr per åskådare i de båda matcherna, drog in totalt 111,292 kr till Krama Era Barn. Nytt rekord!!

MVP’s
Carlstad: Slade Jarman
Oslo: Derek Mann

Poänggörare Carlstad
Will Vancompernolle 18p
Albin Forsman 17p
Kristian Natunen 6p

Poänggörare Oslo
Harald Bjerke 6p