Göteborgs AFK Marvels

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Göteborgs AFK Marvels

Förlust för Crusaders U19 i seriefinalen mot Göteborg

Det var upplagt för en spännande drabbning om första platsen i serien, men det var en riktigt mardrömsstart som hemmalaget fick.

Efter att i sin första drive flyttat bollen hela vägen ner till Göteborgs 20-yars linje, fumblades en överlämning och Göteborgs Thomas Collins plockade upp bollen och sprang obehindrat 80 yards för en TD, XP försöket misslyckades. Crusaders får bollen tillbaka på kick off, går 3 och ut, med efterföljande punt blockeras och som återtas av Göteborg på CC’s 10:e yard linje. Därifrån gör inte Göteborg några misstag och Oliver Lundberg kan trycka in 0-12 ledning, XP försöket misslyckas.

Istället för att vika ner sig lyckas Carlstad vända på matchen innan halvtid, först genom ett 40-yard pass från Albin Forsman till Leo Markusson. Sedan från nära håll kunde Anton Jansson trycka en TD. Daniel Skoog satte säkert båda XP-sparkarna. Ledning till hemmalaget 14-12

Carlstad börjar med bollen i andra halvlek och blir till slut stoppade på Göteborgs 40:e på downs. Bortalaget matar sin tunga Wildcat formation med Oliver Lundberg och han kan enkelt springa ifrån Carlstads försvar för en 35 yards TD, Gabriel Magnusson sätter 2 poängaren.

Carlstad gör flera bra försök att komma tillbaka. Man flyttar bollen men kommer inte närmare än till Göteborgs 25 yards linje och får inte till det avgörande passet när det behövs som mest.

Göteborg kan springa ut matchen och hinner avsluta med ytterligare en TD med mindre än en minut kvar genom Oliver Lundberg. Gabriel Magnusson sätter 2-poängaren och fastställer matchresultatet till 14-28.

I och med det är Göteborg klara seriesegrare. Carlstad har en bye week eftersom Gävle dragit sig ur serien och man möter Tyresö borta 1/10 i sista omg. Beroende på resultat i slutomgångarna kan Carlstad sluta alltifrån 2:a till 5:a