15:00

Referat

Crusaders U19 vann klart i premiären

Crusaders U19 fick en bra start på säsongen när man komfortabelt bortaslog Kristianstad Predators.

Crusaders försvar spelade snabbt och aggressivt vilket gjorde det svårt för Kristianstads anfall att få något flyt i sitt spel. Carlstad återtog allt som oftast tillbaka bollen i bra lägen och tog tidigt kommandot poängmässigt. Crusaders anfall tuggade på och fick bra flyt tidigt i matchen.

Först ut så sprang Anton Jansson igenom för en TD, sedan Tom Andersson och innan halvleken var över så hade Lucas Tranberg fångat två TD pass över mitten. Crusaders gick därmed till halvtidsvilan med 0-27 ledning.

Andra halvlekens första drive tog stopp efter en fumble från Carlstad men försvaret såg till att hålla tätt. Crusaders utökade ledingen två gånger om i tredje kvarten. Först genom ett långpass från Albin Forsman till Benjamin Johansson som sprang hela vägen för en Touchdown. Lite senare var det dags igen och denna gång var det Sondre Christensen Lunde som behöll bollen själv från QB positionen och sprang hela vägen för en ny TD, ledning 0-41 och rullande klocka.
Fjärde kvarten gick fort och Crusaders hann med en TD till när Tom sprang in sin andra för dagen och fastställde slutresultatet till 0-48.

I den södra U19 konferensen spelades ytterligare en match under lördagen Limhamn Griffins – Göteborg Giants 56-7

Nästa helg ställs Crusders mot regerande mästarna Limhamn (som har samarbete med Göteborg Marvels). Denna match spelas i Göteborg 26/8 kl 16.00. En match som kommer bli betydligt tuffare.