16:00

Referat

Referat: Limhamn Griffins - Carlstad Crusaders

Stark insats av CC U19 borta mot regerande mästarna Limhamn

En förväntad tuff borta match väntade för Carlstad’s U19 lag på lördagen när man gästade Limhamn borta i Göteborg. Limhamn och Göteborg Marvels som för andra året i rad har ett samarbete i U19 serien. Förra säsongen gick de hela vägen och vann SM-guldet efter att ha slagit ut Carlstad i en jämn semifinal. Denna match skulle dock bli annorlunda.

Carlstad fick tidigt igång ett springspel som Limhamn hade svårt att hantera. Tom Andersson sprang tungt och fick fin hjälp av sin oline, och kunde göra en touchdown på öppningsdriven.

Limhamn hade svårt att få till något som helst anfallsspel och fick ge upp bollen efter punts som gav Carlstad bra läge på planen.

Ledningen utökades med ett fint TD pass från Albin Forsman till Benjamin Johansson innan första kvarten av över. I andra kvarten kunde Tom springa in sin andra för dagen och Christopher Helgar satte ett fieldgoal med lite tid kvar av halvleken. Carlstad gick därmed till halvtidspaus med en betryggande 0-23 ledning.

Den andra halvleken såg i stort sett ut som den första. Limhamn försökte men kom ingenstans. Carlstads anfall varvade spring och pass effektivt för att flytta bollen. Tom sprang in sin tredje för dagen tidigt i tredje kvarten.

Sondre Christiansen Lunde som precis i matchen senast varvar spel som både WR och QB med Albin och kom in som QB i andra halvlek. Sondre hittade flera luckor i Limhamns försvar och hittade till slut en öppen Lucas Tranberg i endzone. Med tid kvar i trejde kvarten var ledningen 0-37 och rullande klocka. Innan matchen var över hann även Anton Jansson springa in en TD och matchen slutade 0-44.

Crusaders U19 har fått en smakstart på säsongen med två raka segrar mot båda de lagen som spelade SM final förra året. Härnäst väntar returmöte hemma mot Limhamn kommande helg (Lördag 2/9, kl 15:00) på Solstadens Konstgräsplan.